30' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6 ατομικά μπολ

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για την μους από κατίκι με μέλι και φρούτα εποχής, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με 20 γρ. από τη ζάχαρη άχνη, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σαντιγί, την οποία αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το κατίκι με το γιαούρτι, το μέλι, το ξύσμα και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα.
  3. Την αδειάζουμε στη σαντιγί και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά το μείγμα, μέχρι να ενοποιηθούν.
  4. Μοιράζουμε τη μους στα ποτήρια ή στα μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να σφίξει.

Για το σερβίρισμα

  1. Σκορπίζουμε τα φρέσκα φρούτα στην επιφάνεια της μους ή καλύπτουμε με λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας προτού σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών