25'
προετοιμασία
5 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 25'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για τη μους μόκα, σε ένα μπολ ρίχνουμε τον καφέ (ρόφημα), το γάλα και τον καφέ σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το μείγμα των καφέδων σιγά σιγά.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με όλη την ποσότητα της ζάχαρης μέχρι να γίνει σαντιγί. Ανακατεύουμε τη σαντιγί μέσα στο προηγούμενο μείγμα, προσθέτοντάς τη λίγη λίγη και ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια ή ποτήρια και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Γαρνίρουμε τη μους μόκα με κόκκους καφέ ή τριμμένη σοκολάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.