
15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Βάζουμε τη σοκολάτα και το νερό σε ένα μπολ, το οποίο στερεώνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί).
- Προσέχουμε το νερό να μην ακουμπά τον πάτο του μπολ.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα με το νερό.
- Προσέχουμε να μη βράσει το μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μπολ αμέσως πάνω σε μπόλικα παγάκια, τα οποία έχουμε βάλει σε ένα σκεύος μαζί με 1 ποτήρι κρύο νερό (μπεν μαρί πάγου).
- Χτυπάμε τη λιωμένη σοκολάτα με μίξερ χειρός, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Θέλει χτύπημα το πολύ 3 λεπτά.
- Μόλις πήξει, σταματάμε αμέσως το χτύπημα και αποσύρουμε το μπολ από τα παγάκια, αλλιώς η μους θα γίνει στόκος.
- Γεμίζουμε κολονάτα ποτήρια με ένα αυτοσχέδιο κορνέ, φτιάχνοντας χωνάκι με ένα κομμάτι λαδόκολλα.
- Σερβίρουμε τη μους αμέσως, διότι όσο μένει σφίγγει.
- Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγο ινδοκάρυδο (ή τριμμένο αμύγδαλο).