15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τη σοκολάτα και το νερό σε ένα μπολ, το οποίο στερεώνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί).
  2. Προσέχουμε το νερό να μην ακουμπά τον πάτο του μπολ.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα με το νερό.
  4. Προσέχουμε να μη βράσει το μείγμα.
  5. Μεταφέρουμε το μπολ αμέσως πάνω σε μπόλικα παγάκια, τα οποία έχουμε βάλει σε ένα σκεύος μαζί με 1 ποτήρι κρύο νερό (μπεν μαρί πάγου).
  6. Χτυπάμε τη λιωμένη σοκολάτα με μίξερ χειρός, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  7. Θέλει χτύπημα το πολύ 3 λεπτά.
  8. Μόλις πήξει, σταματάμε αμέσως το χτύπημα και αποσύρουμε το μπολ από τα παγάκια, αλλιώς η μους θα γίνει στόκος.
  9. Γεμίζουμε κολονάτα ποτήρια με ένα αυτοσχέδιο κορνέ, φτιάχνοντας χωνάκι με ένα κομμάτι λαδόκολλα.
  10. Σερβίρουμε τη μους αμέσως, διότι όσο μένει σφίγγει.
  11. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγο ινδοκάρυδο (ή τριμμένο αμύγδαλο).

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών