45'
προετοιμασία
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 45'
Υλικά
Μερίδες: 10Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη μους σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ, με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν καλά και προσθέτουμε το ποτό ή τον χυμό πορτοκαλιού.
- Αδειάζουμε τους χτυπημένους κρόκους στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή σαντιγί και σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ (να είναι καθαρό και στεγνό) μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Αδειάζουμε τη σαντιγί μέσα στο μείγμα με τη σοκολάτα και τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα.
- Τέλος, αδειάζουμε και τη μαρέγκα στο μείγμα με τη σοκολάτα, σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζουμε τη μους σε ένα μεγάλο γυάλινο ή κρυστάλλινο μπολ ή σε ατομικά μπολ ή ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.