![Σπιτικό γουακαμόλε](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/spitiko_goyakamole_gastronomos-420x560.jpg?v=1720186435)
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 300 mlΔιαδικασία
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το ξίδι) και τα μουλιάζουμε στο χλιαρό νερό για περίπου 20 λεπτά.
- Στο διάστημα αυτό «φουσκώνουν» και δεν χρειάζονται παρά λίγο ανακάτεμα.
- Έπειτα προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι.
- Χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα.
- Μπορούμε, αν θέλουμε, να την αρωματίσουμε με κάποιο μυρωδικό, όπως σχοινόπρασσο ή μυρώνι, που το ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, και έπειτα σουρώνουμε τη σάλτσα.