20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
36 ώρες αναμονή
Σύνολο: 36 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη «σκορδαλιά»

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί, το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  4. Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου πρώτα στο μείγμα της μουστάρδας και μετά στο μείγμα με τη φρυγανιά, γυρίζοντάς τα ώστε να καλυφθούν καλά.
  5. Τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να σχηματίσει μια τραγανή κρούστα.

«Σκορδαλιά»

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι για μερικά λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε 1 – 2 κουτ. σούπας νερό.
  2. Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με τη «σκορδαλιά».

Συνταγές με Γιαούρτι

Συνταγές με Μπακαλιάρος

Συνταγές με Ψάρι

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών