45'
προετοιμασία
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 8 - 10Σάλτσα σμέουρου ή φράουλας
Διαδικασία
Κρέμα μπαβαρουάζ
- Για τη μπαβαρουάζ χωρίς αλκοόλ, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τα σποράκια από το εσωτερικό της βανίλιας και τοποθετούμε στη φωτιά.
- Παράλληλα, μουλιάζουμε σε ένα μπολ τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό, ώστε να μαλακώσουν, και σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
- Μόλις πάρει βράση το γάλα, το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τους κρόκους ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η κρέμα και να μοιάζει με σος (θα πρέπει να καλύπτει το πίσω μέρος του κουταλιού). Δεν πρέπει όμως να βράσει, γιατί θα κόψει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες, στραγγισμένες από το νερό. Ανακατεύουμε για να διαλυθούν.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς, μέχρι να την αισθανόμαστε στα χείλη αρκετά χλιαρή.
- Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Μόλις χλιαρύνει η κρέμα και αρχίσει να πήζει, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
Σάλτσα σμέουρου ή φράουλας
- Πλένουμε τα φρούτα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη.
Συναρμολόγηση
- Σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκ. ή σε ένα τσέρκι που έχουμε σφραγίσει στο κάτω μέρος με αλουμινόχαρτο, αδειάζουμε την κρέμα μπαβαρουάζ και τοποθετούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για αρκετές ώρες, μέχρι να σφίξει.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα και τα φρούτα.