30'
προετοιμασία
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 10-12Για την μπαβαρουάζ
Για το τραγανό μπισκότο με αμύγδαλο και σουσάμι
Διαδικασία
Μπαβαρουάζ
- Για την μπαβαρουάζ γιαουρτιού με τραγανό μπισκότο με αμύγδαλο και σουσάμι θα ξεκινήσουμε βάζοντας τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
- Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει σε ήπιο βρασμό και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στύβουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε μαζί με το μέλι στο ζεστό μείγμα.
- Ανακατεύουμε το μείγμα ανά διαστήματα μέχρι να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα και μοιράζουμε σε μπολ ή χαμηλά ποτήρια.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Μπισκότο
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το σουσάμι, το μπέικιν και τη σκόνη αμυγδάλου και τα χτυπάμε με το εργαλείο «φτερό».
- Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής ζύμη.
- Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο.
- Το κόβουμε σε κύβους περίπου 2 -3 εκ., τους οποίους βάζουμε στη λαδόκολλα αφήνοντας μικρή απόσταση ανάμεσά τους.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 - 15 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Σερβίρουμε τις μπαβαρουάζ με 2 - 3 μπισκότα αμυγδάλου την καθεμιά.
Μυστικά
Η μπαβαρουάζ είναι φίνα, με λεπτή γλύκα. Αν τη θέλουμε πιο γλυκιά, διπλασιάζουμε το μέλι και τη ζάχαρη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.