20'
προετοιμασία
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 10Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπαβαρουάζ γιαούρτι με ροδάκινα, αρχικά βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε για 5 περίπου λεπτά, να μαλακώσουν.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, το γάλα με 100 γρ. από την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τους κρόκους, ανακατεύοντας με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να λιώσει η ζάχαρη.
- Στύβουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες.
- Έπειτα, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μείγμα του γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα και να φτάσει η θερμοκρασία της περίπου στους 82° C.
- Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, προσέχουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να κοχλάζει.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ τα ροδάκινα και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Προσθέτουμε την κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχθούν.
- Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα, περίπου για 1-2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα με τα ροδάκινα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε χαμηλά ποτήρια ή σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 99.