ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπαβαρουάζ γιαουρτιού με τραγανό μπισκότο με αμύγδαλο και σουσάμιΜπαβαρουάζ γιαουρτιού με τραγανό μπισκότο με αμύγδαλο και σουσάμι
20' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την μπαβαρουάζ γιαούρτι με ροδάκινα ξεκινάμε και βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε για 5 περίπου λεπτά, να μαλακώσουν.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα με 100 γρ.
  3. από την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τους κρόκους, ανακατεύοντας με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να λιώσει η ζάχαρη.
  4. Στύβουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μείγμα του γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα και να φτάσει η θερμοκρασία της περίπου στους 82° C.
  5. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, προσέχουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να κοχλάζει.
  6. Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ τα ροδάκινα και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
  7. Προσθέτουμε την κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχθούν.
  8. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα, περίπου για 1-2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.
  9. Προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα με τα ροδάκινα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν.
  10. Μοιράζουμε την κρέμα σε χαμηλά ποτήρια ή σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 99.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών