Πειραματιστείτε με τη μπαβαρουάζ και προσθέστε το καλοκαιρινό φρούτο της επιλογής σας!
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Διαδικασία
- Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε για 5 περίπου λεπτά, να μαλακώσουν.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα με 100 γρ.
- από την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τους κρόκους, ανακατεύοντας με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να λιώσει η ζάχαρη.
- Στύβουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μείγμα του γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα και να φτάσει η θερμοκρασία της περίπου στους 82° C.
- Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, προσέχουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να κοχλάζει.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ τα ροδάκινα και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Προσθέτουμε την κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχθούν.
- Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα, περίπου για 1-2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα με τα ροδάκινα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε χαμηλά ποτήρια ή σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.