40'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Μπιφτέκια
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το μπέργκερ με τυρί, μουστάρδα και κέτσαπ, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το γκριλ ή τις αντιστάσεις στους 180° C.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια. Ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι, ίσα να ενωθούν τα υλικά. Δεν πρέπει να τα ζυμώσουμε έντονα και για πολλή ώρα, καθότι το μείγμα θα σφίξει και μετά θα χρειάζεται προσθήκη άλλων υλικών (αυγό, υγρά, ψωμί) για να δέσει, αλλά και για να γίνει ζουμερό.
- Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε μπιφτέκια με διάμετρο περίπου 10 εκ. και πάχος 1 - 1,5 εκ., ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα ψωμάκια μας.
- Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα ή ένα ταψί, τοποθετούμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε 5 - 7 λεπτά ανά πλευρά στο γκριλ. Αν όμως επιλέξουμε αντιστάσεις, ψήνουμε 12 - 14 λεπτά αν μας αρέσουν μέτρια ή 20 λεπτά αν τα θέλουμε καλοψημένα, χωρίς να τα γυρίσουμε από την άλλη πλευρά.
- Αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, βάζουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι 1 φέτα τυρί, ώστε να λιώσει από τη θερμοκρασία.
- Αλείφουμε τα ψωμάκια με μουστάρδα και κέτσαπ, βάζουμε μέσα το μπιφτέκι με το τυρί και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 5.