15' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 3 - 4

Διαδικασία

Για τα χριστόψαρα

  1. Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε σε μία στρώση τα κομμάτια του ψαριού.
  2. Ανάμεσά τους τοποθετούμε τις πατάτες και τα σκόρδα.
  3. Προσθέτουμε κρύο νερό ίσα ίσα να καλύψει τα υλικά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το λάδι (πρέπει να είναι αρκετό ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια).
  5. Βάζουμε την κατσαρόλα με το φαγητό να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του ψαριού.
  6. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχει «στύψει» αρκετά, έχουν δηλαδή απορροφηθεί τα υγρά και έχουν μαλακώσει και οι πατάτες.
  7. Αν δούμε ότι στεγνώνει, προς το τέλος του μαγειρέματος μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.
  8. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, σείουμε την κατσαρόλα να πάει παντού και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρέσκο ψωμί, για να βουτήξουμε στη σάλτσα που θα περισσέψει.

Ιδιαίτερο μαγείρεμα, απλό και λεμονάτο. Γιατί όχι μια καλοφτιαγμένη Κυδωνίτσα ή μια επίσης καλοφτιαγμένη Ρομπόλα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών