20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 τμχ.

Για το μπιφτέκι

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Κιμάς: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με αλατοπίπερο, την κανέλα και τον κόλιανδρο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με τα σοταρισμένα κρεμμύδια, το υπόλοιπο λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να σφίξει το μείγμα.
  5. ΓέμισηΣε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  6. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  7. Ρίχνουμε το μπράντι και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  8. Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε 4 μεγάλα μπιφτέκια.
  11. Πιέζουμε το καθένα με το χέρι μας ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κουτ.
  12. σούπας από τη γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
  13. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα του φούρνου, τη βάζουμε στο ψηλότερο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ και προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ, μέχρι να ζεσταθεί καλά η σχάρα.
  14. Βάζουμε κάτω από το ράφι ένα ταψί για να πέφτουν μέσα τα υγρά.
  15. Βάζουμε τα μπιφτέκια -προσεκτικά για να μην καούμε- στη σχάρα και ψήνουμε για 5 - 7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  16. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε σε ταψί στο φούρνο στους 180° C για 15 - 20 λεπτά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών