ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα με ταχίνι και σουσάμιΜπισκότα με ταχίνι και σουσάμι
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Τεμάχια: 30 - 35

Διαδικασία

  1. Για τα μπισκότα με φυστίκια Αιγίνης, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και λεία ζύμη.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, βάρους 20-25 γρ. (περίπου 30 μπισκότα), και βάζουμε στο κέντρο από ένα ολόκληρο φυστίκι.
  4. Τακτοποιούμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  5. Βγάζουμε, τα μπισκότα με φυστίκια Αιγίνης, από τον φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστά, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο φυστίκι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 40.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών