20' προετοιμασία
8' ψήσιμο
Σύνολο: 28'

Υλικά

Τεμάχια: περίπου 40 μπισκότα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπισκότα με ταχίνι και σουσάμι, στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ταχίνι, το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι που δεν ενοποιείται (θα υπάρχουν μικρά κομμάτια βουτύρου που δεν θα έχουν ενσωματωθεί).
  4. Προσθέτουμε το αλκοόλ –αν βάλουμε– και ζυμώνουμε λίγο ακόμα.
  5. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  7. Πλάθουμε μπαλίτσες βάρους 20 γρ.
  8. Τις ρολάρουμε στο σουσάμι και τις τοποθετούμε στις λαμαρίνες.
  9. Πιέζουμε κάθε μπαλίτσα να γίνει κάπως επίπεδη.
  10. Ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα πολύ απαλό χρώμα.
  11. Όταν τα βγάλουμε, θα είναι μαλακά και ίσως νομίζουμε ότι δεν έχουν ψηθεί, αλλά έτσι πρέπει να είναι (θα σκληρύνουν μόλις κρυώσουν).
  12. Αφήνουμε, τα μπισκότα με ταχίνι και σουσάμι, να κρυώσουν πάνω στις λαμαρίνες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών