
8'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 58'
Υλικά
Βάρος: για 600 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπισκότα shortbread ξεκινάμε χτυπώντας στον κάδο του μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, με το φτερό, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμα, μέχρι ίσα να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη.
- Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το σκεπάζουμε με άλλο ένα αντικολλητικό χαρτί και το απλώνουμε με τον πλάστη σε πάχος 1 εκ.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σκληρύνει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C (στον αέρα).
- Αφαιρούμε το πάνω χαρτί και κόβουμε το μείγμα σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος μπάρας. Τα μεταφέρουμε μαζί με το κάτω χαρτί σε μια λαμαρίνα.
- Με ένα πιρούνι ή με ένα ξύλινο καλαμάκι κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνειά τους.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Δεν θέλουν παραπάνω κι ας μοιάζουν άψητα και μαλακά. Δεν θέλουμε να σκουρύνουν. Αφού κρυώσουν, θα δούμε ότι θα σκληρύνουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.