ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα βρόμης με μέλι και σοκολάταΜπισκότα βρώμης με μέλι και σοκολάτα
8' προετοιμασία
20' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 58'

Υλικά

Βάρος: για 600 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπισκότα shortbread ξεκινάμε χτυπώντας στον κάδο του μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, με το φτερό, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμα, μέχρι ίσα να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη.
  3. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το σκεπάζουμε με άλλο ένα αντικολλητικό χαρτί και το απλώνουμε με τον πλάστη σε πάχος 1 εκ.
  4. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σκληρύνει.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C (στον αέρα).
  6. Αφαιρούμε το πάνω χαρτί και κόβουμε το μείγμα σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος μπάρας. Τα μεταφέρουμε μαζί με το κάτω χαρτί σε μια λαμαρίνα.
  7. Με ένα πιρούνι ή με ένα ξύλινο καλαμάκι κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνειά τους.
  8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Δεν θέλουν παραπάνω κι ας μοιάζουν άψητα και μαλακά. Δεν θέλουμε να σκουρύνουν. Αφού κρυώσουν, θα δούμε ότι θα σκληρύνουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών