ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα βρώμης πορτοκαλιούΜπισκότα βρώμης πορτοκαλιού
20' προετοιμασία
18' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 8'

Υλικά

Τεμάχια: 20-25

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μπισκότα βρώμης με μέλι και σοκολάτα, ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το μέλι, το αυγό, την κανέλα, τον χυμό και το ξύσμα. Προσθέτουμε τη βρώμη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σταδιακά ρίχνουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι.
  2. Στο τέλος ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για 30 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα.
  4. Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις αραδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν.
  5. Ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο για 15-18 λεπτά. Αν τα αφήσουμε περισσότερη ώρα, θα σκληρύνουν πολύ.
  6. Όταν τα μπισκότα βρώμης με μέλι και σοκολάτα κρυώσουν εντελώς εκτός φούρνου, τα ξεκολλάμε με μια σπάτουλα από τη λαδόκολλα και τα διατηρούμε σε δοχείο για τρόφιμα που κλείνει καλά.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών