10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Διαδικασία
- Για τις κρασάτες και μυρωδάτες μπουκιές κοτόπουλο αρχικά ζεσταίνουμε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό σκεύος σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε το λάδι και το κοτόπουλο.
- Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα το πολύ για 1 λεπτό, ώστε να μη μαυρίσει και πικρίσει.
- Σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε, προσθέτουμε την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μείνει με το λάδι του.
- Ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι: είναι έτοιμο όταν δεν υπάρχει ίχνος αίματος στο εσωτερικό του.
- Αν σωθούν τα υγρά και το κοτόπουλο δεν έχει γίνει, ρίχνουμε ελάχιστο νερό, ζεστό κατά προτίμηση, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γίνει.
- Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε το μέλι, το μυρωδικό και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
- Κάνουμε ένα γερό ανακάτεμα και αποσύρουμε.
Μυστικά
Ένα απλό πιλάφι με ρύζι της αρεσκείας μας. Βραστές ή τηγανητές πατάτες και έχουμε ένα χορταστικό, υπερπλήρες γεύμα.