ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπουκιές κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσαΜπουκιές κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για τις κρασάτες και μυρωδάτες μπουκιές κοτόπουλο αρχικά ζεσταίνουμε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό σκεύος σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε το λάδι και το κοτόπουλο.
  2. Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα το πολύ για 1 λεπτό, ώστε να μη μαυρίσει και πικρίσει.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε, προσθέτουμε την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μείνει με το λάδι του.
  6. Ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι: είναι έτοιμο όταν δεν υπάρχει ίχνος αίματος στο εσωτερικό του.
  7. Αν σωθούν τα υγρά και το κοτόπουλο δεν έχει γίνει, ρίχνουμε ελάχιστο νερό, ζεστό κατά προτίμηση, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γίνει.
  8. Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε το μέλι, το μυρωδικό και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
  9. Κάνουμε ένα γερό ανακάτεμα και αποσύρουμε.

Μυστικά

Ένα απλό πιλάφι με ρύζι της αρεσκείας μας. Βραστές ή τηγανητές πατάτες και έχουμε ένα χορταστικό, υπερπλήρες γεύμα.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών