ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπουκιές κοτόπουλου κρασάτες και μυρωδάτεςΜπουκιές κοτόπουλου κρασάτες και μυρωδάτες
15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τη μαρινάδα - σάλτσα

Διαδικασία

Μαρινάδα - σάλτσα

  1. Για τις μπουκιές κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα ξεκινάμε και σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί με 120 ml νερό και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει».
  2. Αφαιρούμε και πετάμε το σκόρδο.
  3. Προσθέτουμε το σουσάμι, ανακατεύουμε να αναμειχθεί και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος.
  4. Σε ένα μικρό ταψί ανακατεύουμε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη μαρινάδα, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες (μπορούμε να τα αφήσουμε έως 10 ώρες, γι’ αυτό, αν θέλουμε, τα μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ).
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  6. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 12 - 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να καραμελώσει στην επιφάνεια.
  7. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει στο μπολ σερβιρίσματος.

Στα ποτήρια μας: Μια ανοιχτόχρωμη ξανθιά Lager.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 99.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών