ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπουρεκάκια με μυζήθρα, μέλι και κανέλαΜπουρεκάκια με μυζήθρα, μέλι και κανέλα
20' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Τεμάχια: 12

Διαδικασία

  1. Για τα πολίτικα μπουρεκάκια με τυρί, ξεκινάμε κόβοντας το κάθε φύλλο κρούστας παράλληλα με τη μακριά πλευρά σε 3 λωρίδες. Έτσι θα σχηματίσουμε 12 λωρίδες.
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη φέτα με το αυγό και πιπέρι και βάζουμε από 1 κουτ. γλυκού γέμιση στην άκρη κάθε λωρίδας. Τυλίγουμε όμορφα κάθε λωρίδα σε τριγωνάκι.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια (σε δόσεις) για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά.
  4. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT