ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπουρέκια σμυρναίικαΜπουρέκια σμυρναίικαΑνάλαφρα, φίνα μπουρεκάκια με ελαφρώς γλυκιά γέμιση που θυμίζει μελιτίνια. Αν θέλουμε, τα απολαμβάνουμε σκέτα ή περιχυμένα με μέλι ή με λίγο πετιμέζι. Μπορούμε επίσης να τα πασπαλίσουμε με κανέλα ή και με σουσάμι.

 

50' προετοιμασία
30' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Τεμάχια: 30

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για τα μπουρεκάκια με μυζήθρα, μέλι και κανέλα, ξεκινάμε με κανέλα και σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι.

Ζύμη

  1. Στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ρακή, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
  2. Ζυμώνουμε με τον γάντζο ή με τα χέρια μας, ρίχνοντας σταδιακά τόσο χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να σχηματιστεί ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε μικρές μπάλες.
  4. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε μπάλα με τον πλάστη σε ορθογώνιο φύλλο με διαστάσεις περίπου 25 x 15 εκ.
  5. Απλώνουμε 2-3 κουτ. σούπας γέμιση στη μισή επιφάνεια του κάθε κομματιού και σκεπάζουμε με το άλλο μισό, φτιάχνοντας έναν φάκελο.
  6. Βρέχουμε ελαφρά τις άκρες του φύλλου και τις πιέζουμε να κολλήσουν, ώστε να σφραγίσουμε τη γέμιση στο εσωτερικό.
  7. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  8. Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε δόσεις για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  9. Βγάζουμε τα μπουρεκάκια με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών