Υλικά
Τεμάχια: 30
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Γέμιση
- Για τα μπουρεκάκια με μυζήθρα, μέλι και κανέλα, ξεκινάμε με κανέλα και σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι.
Ζύμη
- Στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ρακή, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε με τον γάντζο ή με τα χέρια μας, ρίχνοντας σταδιακά τόσο χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να σχηματιστεί ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε μικρές μπάλες.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε μπάλα με τον πλάστη σε ορθογώνιο φύλλο με διαστάσεις περίπου 25 x 15 εκ.
- Απλώνουμε 2-3 κουτ. σούπας γέμιση στη μισή επιφάνεια του κάθε κομματιού και σκεπάζουμε με το άλλο μισό, φτιάχνοντας έναν φάκελο.
- Βρέχουμε ελαφρά τις άκρες του φύλλου και τις πιέζουμε να κολλήσουν, ώστε να σφραγίσουμε τη γέμιση στο εσωτερικό.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε δόσεις για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε τα μπουρεκάκια με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.