ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤορτίγιες με χταπόδι και κρεμώδη φάβαΤορτίγιες με χταπόδι και κρεμώδη φάβα
10' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 16'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπουρίτο με ψητό ψάρι, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μπούκοβο με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και 1 - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
  2. Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από το μείγμα τα φιλέτα ψαριού και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε τοστιέρα - γκριλιέρα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν.
  3. Παίρνουμε το έτοιμο πέστο βασιλικού ή το γουακαμόλε και απλώνουμε από 1 - 2 κουτ. σούπας στις τορτίγιες.
  4. Από πάνω μοιράζουμε τα φιλέτα ψαριού (κομμένα αν είναι πλατιά), προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα και τυλίγουμε τις τορτίγιες σε ρολά.
  5. Συνοδεύουμε το μπουρίτο με ψητό ψάρι και πέστο ή σάλτσα γουακαμόλε, με πράσινη σαλάτα με ντρέσινγκ μουστάρδας ή σαλάτα με ντοματίνια και βασιλικό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 98.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών