ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤορτίγιες με χταπόδι και κρεμώδη φάβαΤορτίγιες με χταπόδι και κρεμώδη φάβα
10' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 16'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπουρίτο με ψητό ψάρι, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μπούκοβο με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και 1 - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
  2. Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από το μείγμα τα φιλέτα ψαριού και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε τοστιέρα - γκριλιέρα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν.
  3. Παίρνουμε το έτοιμο πέστο βασιλικού ή το γουακαμόλε και απλώνουμε από 1 - 2 κουτ. σούπας στις τορτίγιες.
  4. Από πάνω μοιράζουμε τα φιλέτα ψαριού (κομμένα αν είναι πλατιά), προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα και τυλίγουμε τις τορτίγιες σε ρολά.
  5. Συνοδεύουμε το μπουρίτο με ψητό ψάρι και πέστο ή σάλτσα γουακαμόλε, με πράσινη σαλάτα με ντρέσινγκ μουστάρδας ή σαλάτα με ντοματίνια και βασιλικό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 98.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT