40'
προετοιμασία
16' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 56'
Υλικά
Μερίδες: 8-10Μπράουνι
Συναρμολόγηση
Διαδικασία
Μπράουνι
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ασπρίσουν.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε τα δύο είδη κουβερτούρας μαζί με το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί στο μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε με μεγάλες και απαλές κινήσεις με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι να ενωθούν.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο, τα πίνατς και τις αποξηραμένες φράουλες και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα σοκολάτας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
- Ντύνουμε εσωτερικά με λαδόκολλα ένα ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις 25 x 30 εκ., αφήνοντας τις άκρες της λαδόκολλας να εξέχουν από το ταψί.
- Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το ψήνουμε για 15-17 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια του κέικ να εμφανίσει ρωγμές (το κέντρο του μπράουνι δεν πρέπει να ψηθεί, αλλά να μείνει σχεδόν πυκνόρρευστο).
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το μπράουνι να κρυώσει πολύ καλά, γιατί είναι αρκετά ρευστό και πρέπει να σταθεροποιηθεί για να μπορέσουμε να το σερβίρουμε.
Συναρμολόγηση & σερβίρισμα
- Αλείφουμε το μπράουνι με το φυστικοβούτυρο.
- Από πάνω απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα και στολίζουμε με τις κομμένες φράουλες. Ανάμεσά τους σκορπίζουμε τα πίνατς. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε το μπράουνι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.