ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπριζόλες μοσχαρίσιες σε γιαουρτένια μαρινάδαΜπριζόλες μοσχαρίσιες σε γιαουρτένια μαρινάδα
10' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Για τη salsa verde με εστραγκόν

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπριζόλα tomahawk με βούτυρο miso, με ψητά ντοματίνια και salsa verde με εστραγκόν, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι το μαλακωμένο βούτυρο με την πάστα miso μέχρι να αναμειχθούν.

Salsa verde με εστραγκόν

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, μέχρι να φτιάξουμε μια πυκνή πάστα. Κάθε τόσο σταματάμε τη λειτουργία και με ένα κουτάλι σπρώχνουμε προς τα μαχαίρια το μείγμα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού για να πολτοποιηθούν ευκολότερα.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όσο από το μετρημένο ελαιόλαδο χρειάζεται ώστε να αποκτήσει η πάστα την επιθυμητή πυκνότητα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ακόμα χυμό.

Μπριζόλα

  1. Ετοιμάζουμε πολύ δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει το πολύ 4-5 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα. Ακουμπάμε την μπριζόλα στην καυτή σχάρα και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για όσο χρειαστεί (συνήθως 2-3 λεπτά), μέχρι να αποκτήσει μια τραγανή κρούστα.
  2. Την αλείφουμε και από τις δύο πλευρές με το βούτυρο miso και συνεχίζουμε το ψήσιμο θερμομετρώντας την μπριζόλα (μπήγουμε το θερμόμετρο στο πιο χοντρό σημείο της, χωρίς να ακουμπήσει το κόκαλο). Είναι έτοιμη όταν η θερμοκρασία φτάσει από 52 έως 60°C.
  3. Αποσύρουμε από τη σχάρα και ακουμπάμε την μπριζόλα σε μεγάλο ξύλο κοπής. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 7-10 λεπτά.

Σερβίρισμα

  1. Παράλληλα, τρίβουμε τις φέτες ψωμιού με το κομμένο σκόρδο και τις ψήνουμε στην καυτή θράκα μαζί με τα ντοματίνια για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να ζαρώσει η φλούδα από τα ντοματίνια.
  2. Κόβουμε την μπριζόλα σε φέτες 1 εκ. και βάζουμε δίπλα της τα ντοματίνια και το ψωμί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και σερβίρουμε μαζί με τη salsa verde σε μπολάκι.

Μυστικά

Μπορούμε εναλλακτικά να ψήσουμε την μπριζόλα μας σε ελαφρώς λαδωμένο σχαροτήγανο ή στο γκριλ του φούρνου, σε λαδωμένη σχάρα τοποθετημένη ακριβώς κάτω από τις αντιστάσεις, για 1-2 λεπτά παραπάνω από τον χρόνο που χρειάζεται στην ψησταριά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT