ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπρουσκέτα με σύκα, προσούτο και ανθότυροΜπρουσκέτα με σύκα, προσούτο και ανθότυροΣτην κυριολεξία, η μπρουσκέτα δεν είναι παρά σκέτο ψωμί στο γκριλ, που το τρίβουμε με σκόρδο όσο είναι ζεστό και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο καλής ποιότητας. Χρησιμοποιούμε ελαφρώς μπαγιάτικο ψωμί, που είναι αρκετά πυκνό, για να μην το διαπεράσει το ελαιόλαδο.

10' προετοιμασία
2' μαγείρεμα
Σύνολο: 12'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις μπρουσκέτες με ντομάτα και βασιλικό, ψήνουµε το ψωµί στο γκριλ ή στην ψησταριά, ή το φρυγανίζουµε µέχρι να γίνει τραγανό.
  2. Κόβουµε τη σκελίδα σκόρδου στη µέση και τρίβουµε µε την κοµµένη άκρη και τις δύο πλευρές κάθε φέτας ψωµιού.
  3. Ραντίζουµε µε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κάθε φέτα ψωµιού.
  4. Κόβουµε σε χοντρά κοµµάτια τις ντοµάτες και τις ανακατεύουµε µε τον βασιλικό.
  5. Αλατοπιπερώνουµε καλά και απλώνουµε πάνω στις µπρουσκέτες.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών