Ο κ. Γιάννης Αλμπάνης από την ταβέρνα «Γλάρος» στην Κεραμωτή μάς ετοίμασε τη δική του εκδοχή για τα αχνιστά μύδια – είναι ένα πιάτο που τρώγεται πολύ στην περιοχή.

10' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 18'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Πετάμε τα ανοιχτά μύδια.
  2. Τα πλένουμε καλά, τρίβουμε τα κελύφη τους για να απομακρύνουμε τυχόν ακαθαρσίες και τραβάμε με μια απότομη κίνηση τον βύσσο, το γένι που εξέχει.
  3. Τα πλένουμε ξανά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  4. Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μύδια με την πιπεριά, το σκόρδο, το μαϊντανό και τη μουστάρδα για περίπου 2 - 3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  7. Οσα μύδια μείνουν κλειστά τα πετάμε.

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών