Ο κ. Γιάννης Αλμπάνης από την ταβέρνα «Γλάρος» στην Κεραμωτή μάς ετοίμασε τη δική του εκδοχή για τα αχνιστά μύδια – είναι ένα πιάτο που τρώγεται πολύ στην περιοχή. Όσο πιο ψωμωμένα και μεγάλα μύδια βρείτε, τόσο το καλύτερο.

10' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 18 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Πετάμε τα ανοιχτά μύδια.
  2. Τα πλένουμε καλά, τρίβουμε τα κελύφη τους για να απομακρύνουμε τυχόν ακαθαρσίες και τραβάμε με μια απότομη κίνηση τον βύσσο, το γένι που εξέχει.
  3. Τα πλένουμε ξανά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  4. Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μύδια με την πιπεριά, το σκόρδο, το μαϊντανό και τη μουστάρδα για περίπου 2 - 3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  7. Οσα μύδια μείνουν κλειστά τα πετάμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών