Ο κ. Γιάννης Αλμπάνης από την ταβέρνα «Γλάρος» στην Κεραμωτή μάς ετοίμασε τη δική του εκδοχή για τα αχνιστά μύδια – είναι ένα πιάτο που τρώγεται πολύ στην περιοχή.
10'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 18'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Πετάμε τα ανοιχτά μύδια.
- Τα πλένουμε καλά, τρίβουμε τα κελύφη τους για να απομακρύνουμε τυχόν ακαθαρσίες και τραβάμε με μια απότομη κίνηση τον βύσσο, το γένι που εξέχει.
- Τα πλένουμε ξανά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μύδια με την πιπεριά, το σκόρδο, το μαϊντανό και τη μουστάρδα για περίπου 2 - 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Οσα μύδια μείνουν κλειστά τα πετάμε.