ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜύδια αχνιστά και πικάντικαΜύδια αχνιστά και πικάντικα
30' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τα μ ύδια αχνιστά με μαραθόριζα, τρίβουμε τα κελύφη των μυδιών με συρμάτινη βούρτσα, ώστε να απομακρύνουμε ξένα σώματα και ακαθαρσίες.
  2. Αν δεν έχουμε συρμάτινη βούρτσα, «ξύνουμε» την επιφάνεια από τα κελύφη με ένα μαχαιράκι.
  3. Με το χέρι τραβάμε και αφαιρούμε τον βύσσο (το γένι). Τα πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε μια μεγάλη, φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τη μαραθόριζα.
  5. Από πάνω απλώνουμε τα μύδια και κλείνουμε καλά την κατσαρόλα με το καπάκι της.
  6. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και τότε το ανάβουμε σε δυνατή φωτιά. Δεν βάζουμε υγρά.
  7. Καθώς ζεσταίνουμε τα υλικά, θα βγάλουν τα δικά τους υγρά (ιδίως τα μύδια). Οταν δούμε (ή ακούσουμε) ότι αρχίζουν να κοχλάζουν, μετράμε 1 - 2 λεπτά το πολύ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν, αφαιρούμε το ένα κέλυφος από κάθε μύδι, κρατώντας μόνο αυτό που έχει το ψαχνό.
  9. Βάζουμε τα μύδια σε μια μεγάλη πιατέλα, τα περιχύνουμε με τα υγρά της κατσαρόλας, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 70.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών