Και άλλα τρία ιδιαίτερα κοκτέιλ µε άρωµα ελληνικό, που µας προτείνει ο µπαρτέντερ του S.I.X. Dogs Mάριος Ηλιόπουλος. 

Διαδικασία

  1. Λάτρης των κλασικών κοκτέιλ, ο Μάριος Ηλιόπουλος δηλώνει ένθερµος οπαδός του Daiquiri lime. «Είναι τόσο απλό και ταυτόχρονα µοναδικό, που µε συναρπάζει», λέει ο µπαρτέντερ του S.I.X. Dogs, ο οποίος αγαπά το ρούµι και τις «βατές», προσιτές γεύσεις. «Είµαι του κλασικού, εν γένει δεν χρησιµοποιώ παράξενα υλικά», αναφέρει. «Ο,τι πιο εκκεντρικό έχω κάνει ήταν σε ένα διαγωνισµό, όπου έβαλα στο ίδιο κοκτέιλ µαστίχα, παντζάρι και σοκολάτα!» Επίσης, αποδεικνύει έµπρακτα, χρησιµοποιώντας τα στις δηµιουργίες του, την αγάπη του για τις ελληνικές πρώτες ύλες και ιδιαίτερα για τα ελληνικά κρασιά: «Μου αρέσει να ετοιµάζω κοκτέιλ µε βάση κρασιά. Τα φρουτώδη αρώµατα και οι γήινες νότες που βγάζουν ενσωµατώνονται θαυµάσια και στα κοκτέιλ». Ν. Μ.
  2. Negroni Samos (αριστερά)Παραλλαγή του κλασικού ιταλικού κοκτέιλ.
  3. 30 ml Gin
  4. 30 ml Campari
  5. 30 ml Βακάκης Ερυθρός Γλυκός Οίνος* (εναλλακτικά, χρησιµοποιούµε ένα γλυκό κρασί από Μοσχάτο)
  6. 5 ml έτοιµο σιρόπι ιβίσκου* (εναλλακτικά, ετοιµάζουµε στο σπίτι σιρόπι ζάχαρης -µε ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης- και το αρωµατίζουµε µε άνθη ιβίσκου)
  7. Ανακατεύουµε όλα µαζί τα υλικά στο σέικερ µε µπόλικο πάγο. Στραγγίζουµε και σερβίρουµε σε ποτήρι old fashioned µε ένα παγάκι και αρωµατίζουµε τα χείλη του ποτηριού µε µία φλούδα από πορτοκάλι.
  8. Ιγκουαζού (δεξιά)Στη γλώσσα των Ινδιάνων σηµαίνει «Μεγάλο Νερό» - έτσι αποκαλούσαν έναν µεγάλο καταρράκτη που πίστευαν ότι µοιάζει µε το τέλος του κόσµου! 
  9. 45 ml µαύρο ρούµι
  10. 15 ml φυσικός χυµός πορτοκαλιού
  11. 15 ml φυσικός χυµός µανταρινιού
  12. 3 - 4 σπόροι κάρδαµου
  13. 1 κουταλιά ροδοζάχαρη* (δηλαδή γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο)
  14. Πολτοποιούµε τη ροδοζάχαρη µε τους σπόρους κάρδαµου, προσθέτουµε τα υπόλοιπα συστατικά στο σέικερ και τα χτυπάµε µαζί µε µπόλικο πάγο. Σουρώνουµε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ και γαρνίρουµε 2 - 3 ροδοπέταλα.
  15. Wendy (αριστερά)Εµπνευσµένο από την ηρωίδα του «Πίτερ Παν».
  16. 50 ml Gin
  17. ένα κλωνάρι βασιλικού
  18. 15 ml χυµός µοσχολέµονου ή λάιµ
  19. 15 ml σιρόπι ζάχαρης
  20. ένα µικρό κοµµάτι πιπερόριζα
  21. ένα µικρό κοµµάτι πιπεριά Φλωρίνης
  22. 2 σταγόνες Angostura Bitters
  23. Πολτοποιούµε τα φύλλα βασιλικού, την πιπεριά Φλωρίνης και την πιπερόριζα µε το γουδοχέρι µέσα στο σέικερ. Προσθέτουµε τα υπόλοιπα συστατικά, χτυπάµε καλά και σουρώνουµε σε ποτήρι κοκτέιλ. Γαρνίρουµε µε φύλλα βασιλικού.
  24. Moscato Julep (δεξιά)Μια παραλλαγή της κατηγορίας κοκτέιλ που ονοµάζονται Julep. Το Mint Julep θεωρείται ο «παππούς των κοκτέιλ», µια και πρόκειται για παµπάλαια συνταγή µε βάση το burbon, της οποίας η σύλληψη τοποθετείται στα τέλη του 1700! 
  25. 40 ml Metaxa 5*
  26. 1 κουτ. γλυκού λευκή ζάχαρη
  27. φύλλα µέντας
  28. Moscato d’ Asti
  29. Βάζουµε τα τρία πρώτα συστατικά σε ένα ποτήρι για κοκτέιλ και τα πολτοποιούµε µε το γουδοχέρι. Προσθέτουµε λίγο θρυµµατισµένο πάγο και απογεµίζουµε µε Moscato d’ Asti. Αν θέλουµε, γαρνίρουµε µε ένα κλαδάκι µέντας.
  30. Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών