25' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Κομμάτια: 10

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Κάνουμε τρεις λακκουβίτσες στο μείγμα των στερεών υλικών και στην πρώτη βάζουμε το εκχύλισμα βανίλιας, στη δεύτερη το μηλόξιδο και στην τρίτη το ηλιέλαιο.
  4. Σταδιακά ρίχνουμε από πάνω το νερό και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
  6. Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι – αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
  7. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το κέικ στη φόρμα για 10 λεπτά. Ύστερα ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε το κέικ σε σχάρα, ώστε να κρυώσει εντελώς.

Μυστικά

Είναι τόσο νόστιμο που μπορούμε να διπλασιάσουμε τις ποσότητες και να φτιάξουμε 2 κέικ ή, ακόμα, να το κόψουμε στη μέση και να το γεμίσουμε με λιωμένη σοκολάτα, με φιστικοβούτυρο ή με μαρμελάδα. Μπορούμε επίσης να λιώσουμε σοκολάτα κουβερτούρα και να περιχύσουμε με αυτήν το κέικ μόλις το ξεφορμάρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών