40' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 40'

Υλικά

Κομμάτια: 8

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
  2. Μαλακώνουμε την πραλίνα vegan σε μπεν μαρί: τη βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ και το στερεώνουμε στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η πραλίνα να μαλακώσει καλά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε την πραλίνα στο μπολ με τη φυτική κρέμα. Ανακατεύουμε καλά με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  4. Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα ή κουλουράκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  5. Ντύνουμε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψάκι, με μήκος πλευράς περίπου 23 εκ., ή στερεώνουμε ένα τετράγωνο τσέρκι αντίστοιχων διαστάσεων σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το τσαλακώνουμε στη βάση του για να φτιάξουμε έναν πάτο.
  6. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  7. Μαλακώνουμε την πραλίνα μπίτερ σε μπεν μαρί, με τον ίδιο τρόπο που μαλακώσαμε πριν την απλή πραλίνα.
  8. Απλώνουμε με μια σπάτουλα τη μαλακωμένη πραλίνα μπίτερ στην επιφάνεια του γλυκού.
  9. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι το γλυκό να σφίξει.
  10. Το σερβίρουμε κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών