20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Κομμάτια: 40-45

Διαδικασία

  1. Για τα πασχαλινά κουλουράκια, αρχικά τεμαχίζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταίο αφήνουμε το αλεύρι, το οποίο ρίχνουμε σταδιακά σε 2-3 δόσεις μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι, που να μην κολλάει. Αν βγει μαλακή η ζύμη την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  3. Στη συνέχεια πλάθουμε τα πασχαλινά κουλούρια στο σχήμα που θέλουμε (κορδονάκια, στρογγυλό, κοτσιδάκι, σαλιγκαράκια κ.ά.) και τα αραδιάζουµε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, σε απόσταση 2 - 3 εκ. µεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα, γύρω στα 15-20 λεπτά το πολύ.
  5. Για να παραμείνουν τραγανά τα πασχαλινά κουλουράκια, τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό σκεύος, καλά κλεισμένο.

Μυστικά

Για σίγουρη επιτυχία χρησιμοποιούμε βούτυρο Lurpak

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT