15' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα ντολμαδάκια σε σούπα με πρόβειο γιαούρτι, σε μια βαθιά κατσαρόλα αχνίζουμε στο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  2. Προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο, το ρύζι και τα αμπελόφυλλα.
  3. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το ζωμό ή με το νερό.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για 40 λεπτά.
  5. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  6. Τη στραγγίζουμε περνώντας την από λεπτό σουρωτήρι και πιέζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι για να πάρουμε όλους τους χυμούς.
  7. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών.
  8. Σερβίρουμε ντολμαδάκια σε σούπα σε βαθιά πιάτα με μια κουταλιά γιαούρτι στη μέση και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 18.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών