
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 8Για τις πίτες
Για τα τραγανά κρεμμύδια
Για τη σαλάτα
Διαδικασία
Πίτες
- Με κοφτερό μαχαίρι ή με το ροδάκι της πίτσας κόβουμε τις αραβικές πίτες ακτινωτά σε τρίγωνα κομμάτια, αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα και το πιπέρι καγιέν (αν θέλουμε).
- Τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 150°C για 10-15 λεπτά, ώστε να γίνουν τραγανές, και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Κρεμμύδια
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κομμένα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο ώστε η στάθμη του να φτάσει 3 εκ. από τον πυθμένα και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τινάζουμε τα κρεμμύδια να φύγει το περίσσιο κορν φλάουρ και τα τηγανίζουμε σε δύο δόσεις, για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν απαλά. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Σαλάτα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μισό ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια, το μαυροκούκι, τον δυόσμο, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Σε φαρδιά σαλατιέρα ανακατεύουμε τη ρόκα με το μείγμα από ντοματίνια.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μείγμα γιαουρτιού και, ξεχωριστά, τα τηγανισμένα κρεμμύδια, για να ρίξει και από τα δύο ο καθένας όσο θέλει στη μερίδα του και να μη μουλιάσουν τα κρεμμύδια από τα υγρά της σαλάτας.
- Συνοδεύουμε με τις τραγανές πίτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.