
15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: για 4-5 μερίδεςΔιαδικασία
- Για τη ντοματοσαλάτα με μελιτζάνες ψητές, κάππαρη και ελιές, τρυπάμε τις μελιτζάνες εδώ κι εκεί με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε είτε σε πολύ δυνατό και καλά προθερμασμένο γκριλ, είτε στα κάρβουνα, είτε πάνω από τη φλόγα του γκαζιού, είτε στο γκαζάκι. Όπως κι αν τις ψήσουμε, πρέπει να τις γυρίζουμε τακτικά και η φλούδα τους να μαυρίσει, να καψαλιστεί καλά και να σκάσει. Πρέπει επίσης να μαλακώσουν ομοιόμορφα παντού.
- Τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψημένη σάρκα, την οποία κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι για 1 λεπτό, το ξεπλένουμε σε σουρωτήρι και το σκουπίζουμε καλά. Φεύγει έτσι η αψάδα του.
- Βάζουμε όλα τα υλικά της ντοματοσαλάτα με μελιτζάνες ψητές, κάππαρη και ελιές σε σαλατιέρα, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.