ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝτοματοσαλάτα με γλιστρίδα, κολοκυθάκια και παρμεζάναΝτοματοσαλάτα με γλιστρίδα, κολοκυθάκια και παρμεζάνα Μπορούμε να τη φτιάξουμε με κρίταμο, μπορούμε να βάλουμε και γλιστρίδα. Και στις δύο περιπτώσεις αυτή η ντοματοσαλάτα είναι ένα γεύμα από μόνη της. Το επιβεβαιώνει και η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος. Όπως μας λέει, «η γλιστρίδα αποτελεί μια καλή πηγή βιταμίνης Α, απαραίτητης για την υγεία των ματιών, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την υγεία του δέρματος, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή ω3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης C. Τα υπόλοιπα λαχανικά προσφέρουν φλαβονοειδή και επιπλέον αντιοξειδωτικά, απαραίτητα για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Το κατίκι και το παξιμάδι συμπληρώνουν το γεύμα με πρωτεΐνη χαμηλών λιπαρών και δημητριακά, καθιστώντας αυτή την απλή σαλάτα ένα υπερπλήρες γεύμα!»

 

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την ντοματοσαλάτα με παξιμάδι και κρίταμο, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα παξιμάδια, τις ντομάτες, το κρίταμο, το κρεμμύδι, την κάππαρη, την πιπεριά, τον μαϊντανό, αλάτι (με μέτρο) και πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε, περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι, τακτοποιούμε κουταλιά κουταλιά το τυρί και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας : Τι καλύτερο για ένα σαλατογεύμα από ένα αφρώδες «κρασί» χωρίς αλκοόλ;

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT