Μπορούμε να τη φτιάξουμε με κρίταμο, μπορούμε να βάλουμε και γλιστρίδα. Και στις δύο περιπτώσεις αυτή η ντοματοσαλάτα είναι ένα γεύμα από μόνη της. Το επιβεβαιώνει και η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος. Όπως μας λέει, «η γλιστρίδα αποτελεί μια καλή πηγή βιταμίνης Α, απαραίτητης για την υγεία των ματιών, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την υγεία του δέρματος, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή ω3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης C. Τα υπόλοιπα λαχανικά προσφέρουν φλαβονοειδή και επιπλέον αντιοξειδωτικά, απαραίτητα για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Το κατίκι και το παξιμάδι συμπληρώνουν το γεύμα με πρωτεΐνη χαμηλών λιπαρών και δημητριακά, καθιστώντας αυτή την απλή σαλάτα ένα υπερπλήρες γεύμα!»