Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο Ηλίας Τσικρίκης μαγειρεύει χοιρινά μπριζολάκια με θρούμπι και ρετσίνα.

10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

* Ο Ηλίας Τσικρίκης είναι ο executive chef στο ξενοδοχείο Mykonos Riviera

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ριχνουμε το θρούμπι, αλατοπίπερο και τα μπριζολάκια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μπριζολάκια για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αμέσως προσθέτουμε τα κρεμμύδια, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφού αρχίσουν να καραμελώνουν και να παίρνουν ένα όμορφο χρώμα, σβήνουμε με τη ρετσίνα και την coca cola. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιγοστέψουν τα υγρά και να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Στα τελευταία 2 λεπτά στρώνουμε τα μπριζολάκια επάνω από τη σάλτσα, ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.
  3. Στο ποτήρι μας: Chardonnay, Pinot noir, Λημνιώνα και Μεσενικόλα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών