ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟ αυθεντικός περσικός μπακλαβάςΟ αυθεντικός περσικός μπακλαβάς
15' προετοιμασία
30' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 10

Σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον μπακλαβά των «τεμπέληδων», προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το κανελογαρίφαλο.
  3. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και βάζουμε ένα-ένα τα φύλλα μέσα στο ταψί, σουρώνοντάς τα, το ένα δίπλα στο άλλο.
  4. Τα περιχύνουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα του αμυγδάλου που φροντίζουμε να μπει και μέσα στις πτυχώσεις.
  5. Ψήνουμε τον μπακλαβά για περίπου 30 λεπτά. Οσο ψήνεται ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σιρόπι

  1. Οταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά, αποσύρουμε και το αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό.
  2. Βγάζουμε τον μπακλαβά και, όπως είναι καυτός, το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.
  3. Τον αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα, να κρυώσει και να πιει το σιρόπι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 18.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών