Κλασικότερο των κλασικών αυτό το κοκτέιλ. Ας μάθουμε, λοιπόν, κι ένα κλασικό κόλπο των μπάρμεν με φλούδα πορτοκαλιού.

5' προετοιμασία
Σύνολο: 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Σε ένα ποτήρι του ουίσκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και την βρέχουμε με την ανγκοστούρα. Αν είναι κύβος, τον πιέζουμε με το γουδοχέρι ή ένα κουταλάκι να λιώσει καλά. Αν είναι σκληρή και δεν λιώνει εύκολα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη σόδα (ανθρακικό), περίπου 1 κουταλιά της σούπας. Προσθέτουμε 4 - 5 παγάκια και το ουίσκι.
  2. Με ένα μαχαίρι κόβουμε, κατά μήκος του πορτοκαλιού, δύο λωρίδες από τη φλούδα του, πάχους 2 - 3 εκ. η καθεμία. Διπλώνουμε μία-μία τις λωρίδες στη μέση, πάνω από το ποτήρι, με το εξωτερικό μέρος του φλοιού τους προς τα έξω, έτσι ώστε να απελευθερωθούν μέσα στο ποτό τα αιθέρια έλαιά τους. Για πιο έντονο άρωμα, μπορούμε παράλληλα να ανάψουμε κοντά στην φλούδα έναν αναπτήρα, έτσι ώστε να καούν τα αιθέρια έλαια. Έπειτα βάζουμε τις φλούδες μέσα στο ποτήρι. Ανακατεύουμε λίγο με έναν αναδευτήρα (ή κουτάλι) για να ανακατευτεί το ουίσκι με την λιωμένη ζάχαρη και… bottoms up!
  3. Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών