ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγά ποσέ με ψητά σπαράγγια και σάλτσα «ολαντέζ» με ελαιόλαδοΑυγά ποσέ με ψητά σπαράγγια και σάλτσα «ολαντέζ» με ελαιόλαδο
15' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Τεμάχια: 8 αυγά

Για το πανάρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ολόκληρα αυγά πανέ, αρχικά βάζουμε να βράσει άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, βάζουμε μέσα τα αυγά.
  2. Μετράμε 4 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση και τα βγάζουμε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα.
  3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε και τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.

Πανάρισμα + τηγάνισμα

  1. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε αρκετά δυνατή φωτιά. Αν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, η θερμοκρασία θα δείξει 190-200°C.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
  4. Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε το πάνκο.
  5. Μόλις κάψει καλά το λάδι στην κατσαρόλα, παίρνουμε ένα ένα τα αυγά, τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι μέχρι να καλυφθούν παντού, έπειτα τα βουτάμε στο μείγμα αυγών-γάλακτος και τέλος τα τυλίγουμε καλά με το πάνκο.
  6. Τα τηγανίζουμε σε δόσεις για περίπου 40 δευτερόλεπτα, μέχρι το πάνκο να γίνει ομοιόμoρφα χρυσαφένιο.
  7. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  8. Σερβίρουμε, τα ολόκληρα αυγά πανέ, ζεστά και συνοδεύουμε με σος της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών