15'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Τεμάχια: 8 αυγάΓια το πανάρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ολόκληρα αυγά πανέ, αρχικά βάζουμε να βράσει άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, βάζουμε μέσα τα αυγά.
- Μετράμε 4 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση και τα βγάζουμε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε και τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.
Πανάρισμα + τηγάνισμα
- Βάζουμε μπόλικο λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε αρκετά δυνατή φωτιά. Αν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, η θερμοκρασία θα δείξει 190-200°C.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
- Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε το πάνκο.
- Μόλις κάψει καλά το λάδι στην κατσαρόλα, παίρνουμε ένα ένα τα αυγά, τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι μέχρι να καλυφθούν παντού, έπειτα τα βουτάμε στο μείγμα αυγών-γάλακτος και τέλος τα τυλίγουμε καλά με το πάνκο.
- Τα τηγανίζουμε σε δόσεις για περίπου 40 δευτερόλεπτα, μέχρι το πάνκο να γίνει ομοιόμoρφα χρυσαφένιο.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε, τα ολόκληρα αυγά πανέ, ζεστά και συνοδεύουμε με σος της αρεσκείας μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.