
20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ομελέτα με κολοκυθάκια και μανιτάρια, σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη τα αυγά με τον κόλιανδρο, το αλεύρι, το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανάβουμε το γκριλ για να ζεσταθεί καλά.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, χωρίς λάδι, και μόλις κάψει καλά προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλει το μείγμα.
- Τότε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα των αυγών και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 - 5 λεπτά, μέχρι η κάτω πλευρά να πήξει και να ροδίσει.
- Ελέγχουμε ανασηκώνοντας την ομελέτα προσεκτικά με μια σπάτουλα.
- Αν το τηγάνι μας δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγουμε τη λαβή του καλά με αλουμινόχαρτο 2 - 3 φορές και το βάζουμε στη σχάρα του φούρνου, σε ένα από τα ψηλά ράφια, μέχρι να στερεοποιηθεί η επιφάνεια της ομελέτας και να φουσκώσει.
- Εναλλακτικά, γυρνάμε την ομελέτα πολύ προσεκτικά ως εξής: σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε την ομελέτα να «γλιστρήσει» στο τηγάνι.
- Σερβίρουμε την ομελέτα με κολοκυθάκια και μανιτάρια και συνοδεύουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.
Ένα αρωματικό λευκό κρασί με οξύτητα, μια Μαντινεία, μια Μαλαγουζιά ή μια ωραία κρύα μπίρα lager.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 50.