15'
προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 33'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκύθια με τις πιπεριές και το κρεμμύδι, για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 6 - 8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να σκορπιστεί παντού.
- Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στη σάλτσα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
- Τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η ομελέτα από την κάτω πλευρά (ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα), αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμό της στο γκριλ του φούρνου για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και από πάνω. (Αν το χερούλι του τηγανιού δεν είναι μεταλλικό, το καλύπτουμε 2 - 3 φορές με αλουμινόχαρτο).
- Κόβουμε την ομελέτα σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε με τη συνοδεία κρίθινων παξιμαδιών και ντοματοσαλάτας.
Στο ποτήρι μας: Μια ρετσίνα νέας εποχής, ένα χαρμάνι με βάση το Σαββατιανό ή μια δροσερή Lager.