15' προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 33 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκύθια με τις πιπεριές και το κρεμμύδι, για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 6 - 8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να σκορπιστεί παντού.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στη σάλτσα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
  5. Τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η ομελέτα από την κάτω πλευρά (ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα), αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμό της στο γκριλ του φούρνου για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και από πάνω. (Αν το χερούλι του τηγανιού δεν είναι μεταλλικό, το καλύπτουμε 2 - 3 φορές με αλουμινόχαρτο).
  6. Κόβουμε την ομελέτα σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε με τη συνοδεία κρίθινων παξιμαδιών και ντοματοσαλάτας.

Στο ποτήρι μας: Μια ρετσίνα νέας εποχής, ένα χαρμάνι με βάση το Σαββατιανό ή μια δροσερή Lager.

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Κολοκυθάκια

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών