Συνοδεύουμε με φιλέτο κοτόπουλου ή λουκάνικα ψητά ή πουρέ πατάτας.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά με το ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Μοιράζουμε στα πιάτα, περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
  2. Συνοδεύουμε με: Τα ψητά λαχανικά ταιριάζουν με ψητά κρεατικά, κοτόπουλο ή λουκάνικα. Εναλλακτικά, φτιάχνουμε ένα γρήγορο πουρέ με πατάτες που θα βράσουμε κομματιασμένες στη χύτρα και θα λιώσουμε με το πιρούνι προσθέτοντας λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τέλος, μπορούμε να τα φάμε σκέτα με ψωμοτύρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών