40'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 2 - 3Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 – 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λουκάνικο, το κοτόπουλο, τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μισό ζωμό και αφήνουμε μέχρι να κοχλάσει.
- Ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό, τα θαλασσινά, το σαφράν, τα φασόλια ή τον αρακά, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 6 – 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε 5 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.