10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Βάρος: 1.200 γρ

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν ζεσταθεί ελαφρώς, προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε να λιώσει.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σαλέπι και το μαστιχέλαιο ή τη σκόνη μαστίχας και ανακατεύουμε.
  4. Καλύπτουμε το μείγμα με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
  5. Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά και μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Το βγάζουμε, το ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε 5 φορές μέχρι να πήξει το παγωτό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών