10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Βάρος: 1.200 γρ

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν ζεσταθεί ελαφρώς, προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε να λιώσει.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σαλέπι και το μαστιχέλαιο ή τη σκόνη μαστίχας και ανακατεύουμε.
  4. Καλύπτουμε το μείγμα με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
  5. Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά και μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Το βγάζουμε, το ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε 5 φορές μέχρι να πήξει το παγωτό.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών