ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παγωτό με μερέντα
35' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
1 ώρα και 10' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Φτιάχνουμε πρώτα μια σος: Ρίχνουμε το νερό, 350 γρ. από τη ζάχαρη και τη γλυκόζη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Καθώς ζεσταίνεται το σιρόπι, ανακατεύουμε μερικές φορές, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
  3. Κατόπιν αποσύρουμε, το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ.
  4. Κοσκινίζουμε μέσα σε αυτόν το κακάο.
  5. Χτυπάμε τη σος για 2 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα, με το σύρμα και την κρατάμε στην άκρη.
  6. Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (150 γρ.) και το γάλα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη.
  7. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το 1/4 από τη σος και ανακατεύουμε.
  9. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και το μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή. Ετοιμάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά.
  10. Βάζουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα στην κατάψυξη, ώστε να σφίξει.
  11. Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο, βάζοντας στη βάση ένα μπισκότο και από πάνω μία μπάλα παγωτό. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο μπισκότο, βάζουμε άλλη μία μπάλα παγωτό και τελειώνουμε με μπισκότο.
  12. Τέλος περιχύνουμε με σος.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών