
35'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
1 ώρα και 10'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το παγωτό σαν σοκολατίνα, φτιάχνουμε πρώτα μια σος: Ρίχνουμε το νερό, 350 γρ. από τη ζάχαρη και τη γλυκόζη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Καθώς ζεσταίνεται το σιρόπι, ανακατεύουμε μερικές φορές, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
- Κατόπιν αποσύρουμε, το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ.
- Κοσκινίζουμε μέσα σε αυτόν το κακάο.
- Χτυπάμε τη σος για 2 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα, με το σύρμα και την κρατάμε στην άκρη.
- Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (150 γρ.) και το γάλα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το 1/4 από τη σος και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και το μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή. Ετοιμάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά.
- Βάζουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα στην κατάψυξη, ώστε να σφίξει.
- Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο, βάζοντας στη βάση ένα μπισκότο και από πάνω μία μπάλα παγωτό. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο μπισκότο, βάζουμε άλλη μία μπάλα παγωτό και τελειώνουμε με μπισκότο.
- Τέλος περιχύνουμε με σος.