Με τρία μόνο υλικά και χωρίς καθόλου κόπο και ειδικά σκεύη, ετοιμάζουμε αυτό το απίθανο παγωτό.

10' προετοιμασία
Σύνολο: 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη, τις σπάμε σε κομμάτια και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να κομματιαστούν.
  2. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και το κακάο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα παγωμένο πυκνό και ομοιογενές μείγμα.
  3. Σε αυτό το στάδιο το παγωτό μας θα έχει υφή σαν παγωτό μηχανής (αν το θέλετε πιο παγωμένο για να το σερβίρετε με σκουπ, δείτε το «Μυστικό»). Το σερβίρουμε κατευθείαν σε μπολ.

Μυστικά

Αν θέλουμε να παγώσει περισσότερο και να το σερβίρουμε σε χωνάκια με το σκουπ, τότε θα το αδειάσουμε σε μια μεταλλική μακρόστενη φόρμα του κέικ, την οποία έχουμε φροντίσει να βάλουμε από πριν στην κατάψυξη ώστε να είναι παγωμένη. Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Την πρώτη ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε ανά 20 λεπτά, ώστε να αφρατέψει και να μην αποκτήσει μεγάλους παγοκρυστάλλους. Πριν σερβίρουμε, θα το αφήσουμε εκτός κατάψυξης για 10-15 λεπτά, να μαλακώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Συνταγές με Μπανάνα

Συνταγές με Φιστίκια

Συνταγές για Γλυκό

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών