30'
προετοιμασία
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 9-12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πανεύκολο μιλφέιγ, αρχικά ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της.
- Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Ενώνουμε τις δύο κρέμες ανακατεύοντας απαλά.
- Βάζουμε τα σφολιατίνια σε ένα ταψί ή πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος του.
- Ρίχνουμε από πάνω τη μισή από την κρέμα και καλύπτουμε την επιφάνειά της με μία στρώση σφολιατίνια (κρατάμε μερικά για γαρνίρισμα).
- Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
- Θρυμματίζουμε τα σφολιατίνια που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας.
- Βάζουμε το μιλφέιγ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε το πανεύκολο μιλφέιγ.
Μυστικά
Αν θέλουμε, βάζουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού στην κρέμα, για αίσθηση δροσιάς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 20.