ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜιλφέιγ με έτοιμη σφολιάταΜιλφέιγ με έτοιμη σφολιάτα
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

Διαδικασία

Κρέμα

  1. Για το φραουλένιο μιλφέιγ ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
  3. Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει μία βράση.
  4. Αποσύρουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το μείγμα με τους κρόκους.
  5. Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
  6. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 2-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  7. Αποσύρουμε και αδειάζουμε σε μπολ.
  8. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  9. Καλύπτουμε με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας (για να μην κάνει πέτσα) και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Μιλφέιγ

  1. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη και 200 ml νερό για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να προκύψει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αποσύρουμε.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  3. Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 3 παραλληλόγραμμα, κάθετα προς τη μακριά πλευρά, και τα απλώνουμε στη λαδόκολλα.
  4. Τρυπάμε τις σφολιάτες με ένα πιρούνι.
  5. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε ένα δεύτερο ταψί από πάνω, για να μη φουσκώσει πολύ η ζύμη κατά το ψήσιμο, και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε το επάνω ταψί και τη λαδόκολλα.
  7. Αλείφουμε τις σφολιάτες με το σιρόπι, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 190° C και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  9. Ανακατεύουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα γάλακτος.
  10. Απλώνουμε το 1/4 της κρέμας πάνω από το ένα παραλληλόγραμμο σφολιάτας και από πάνω βάζουμε το 1/4 από τις φράουλες.
  11. Καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας και απλώνουμε άλλο 1/4 κρέμας και φράουλας.
  12. Βάζουμε από πάνω το τρίτο κομμάτι σφολιάτας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  13. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 132.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών