ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παγωτό Pêches Melba
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα, το ξύσµα λεµονιού και τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα µέχρι να πάρουν μία βράση.
  2. Αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Χτυπάµε στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους των αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  4. Αδειάζουµε στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν.
  5. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για περίπου 15 λεπτά, µέχρι το µείγµα να γίνει αρκετά πηχτό.
  6. Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ (προτιμότερο ανοξείδωτο, για να παγώνει γρηγορότερα), ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  7. Κλείνουμε με καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει.
  8. Βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με το σύρμα, για να διαλύσουµε τους κρυστάλλους πάγου και να δώσουµε καλύτερη υφή στο παγωτό. Σκεπάζουμε και καταψύχουμε για άλλα 30 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.
  9. Διατηρούμε το παγωτό στην κατάψυξη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών