ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΔύο καφέδες που πολύ θα θέλαμε να πιούμε και στην ΑθήναΔύο καφέδες που πολύ θα θέλαμε να πιούμε και στην Αθήνα
20' προετοιμασία
5 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 20'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Για το πανεύκολο τιραμισού χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να σφίγγει και ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους. Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, προσθέτουμε έπειτα το τυρί λίγο λίγο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κονιάκ με την ποσότητα του καφέ που επιθυμούμε, προσθέτουμε το γάλα και, αν θέλουμε, βάζουμε και τη ζάχαρη. Αναμειγνύουμε καλά.
  3. Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στο μείγμα με το γάλα και τα στρώνουμε σε πυρέξ περίπου 24 x 34 εκ. Αφού καλύψουμε τον πάτο του πυρέξ, στρώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ τη μισή ποσότητα της κρέμας. Βάζουμε ακόμα μία στρώση σαβαγιάρ –και αυτά βουτηγμένα στο μείγμα με το γάλα– και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  4. Σκορπίζουμε λίγη τριμμένη σοκολάτα στην επιφάνεια του τιραμισού και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών