10'
προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Τεμάχια: 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε pancakes με αριάνι, ξεκινάμε χτυπώντας σε ένα μπολ με το σύρμα το αριάνι, τη βανίλια, το αυγό, τη ζάχαρη, 1 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο και ελάχιστο αλάτι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο), μέχρι να φτιάξουμε έναν χυλό μετρίως πυκνό (να στάζει αργά από το κουτάλι).
- Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο.
- Μόλις μισολιώσει, ρίχνουμε στο τηγάνι 2-3 δόσεις από το μείγμα ίσες η καθεμία με 1/3 φλιτζανιού (οι δόσεις εξαρτώνται από το μέγεθος του τηγανιού).
- Ψήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι η άψητη επιφάνεια των πανκέικ να αρχίσει να βγάζει μικρές και πυκνές φουσκάλες. Γυρίζουμε με σπάτουλα και ψήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Κάθε φορά που ψήνουμε μία δόση, σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε την επόμενη.
- Σερβίρουμε τα πανκέικ με καρυδόψιχα, μέλι ή γλυκό κουταλιού βύσσινο ή μαρμελάδα κόκκινη και γιαούρτι της αρεσκείας μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.