ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠανκέϊκ σαν ρολά κανέλαςΠάνκεϊκ σαν ρολά κανέλας

 

10' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πάνκεϊκ με αριάνι, ξεκινάμε χτυπώντας σε ένα μπολ με το σύρμα το αριάνι, τη βανίλια, το αυγό, τη ζάχαρη, 1 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο και ελάχιστο αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο), μέχρι να φτιάξουμε έναν χυλό μετρίως πυκνό (να στάζει αργά από το κουτάλι).
  3. Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο.
  4. Μόλις μισολιώσει, ρίχνουμε στο τηγάνι 2-3 δόσεις από το μείγμα ίσες η καθεμία με 1/3 φλιτζανιού (οι δόσεις εξαρτώνται από το μέγεθος του τηγανιού).
  5. Ψήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι η άψητη επιφάνεια των πανκέικ να αρχίσει να βγάζει μικρές και πυκνές φουσκάλες. Γυρίζουμε με σπάτουλα και ψήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Κάθε φορά που ψήνουμε μία δόση, σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε την επόμενη.
  6. Σερβίρουμε τα πανκέικ με καρυδόψιχα, μέλι ή γλυκό κουταλιού βύσσινο ή μαρμελάδα κόκκινη και γιαούρτι της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών